fbpx
Skip links

Προϊόντα

Συσκευασία EPS

Το Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) αποτελεί την πιο οικονομική και αποδοτική λύση για όλες τις ανάγκες συσκευασίας. Θεωρείται ως το ιδανικότερο υλικό συσκευασίας λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών. Οι εφαρμογές του Διογκωμένου Πολυστυρενίου (ΕPS) διαχωρίζονται, ανάλογα με την εφαρμογή, σε Βιομηχανική συσκευασία & Συσκευασία Τροφίμων/Ποτών.

Η εταιρεία μας έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία να σας προσφέρει νέα, καινοτόμα και πάνω από όλα πιστοποιημένα προϊόντα. Σήμερα υπάρχουν καινούργια υλικά συσκευασίας που πολλοί δεν τα γνωρίζουν, τα οποία προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με άλλα υλικά (π.χ. χαρτόνι κ.α.). Τα υλικά αυτά παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στις μεταφορές, εξοικονόμηση μεταφορικού κόστους λόγω χαμηλού βάρους και καλύτερη συσκευασία για το προιόν.

Εφαρμογές Συσκευασίας

Βιομηχανική συσκευασία

Οποιοδήποτε βιομηχανικό προϊόν μπορεί να συσκευαστεί άριστα με Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS). Η συνολική προστασία και η ασφάλεια από το ρίσκο της μεταφοράς και διαχείρισης που προσφέρει το Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) το κάνει το ιδανικό υλικό για κάθε βιομηχανικό προϊόν. Η βιομηχανική συσκευασία χωρίζεται σε 3 κατηγορίες που αφορούν:

Εσωτερικά των χαρτοκιβωτίων το Διογκωμένο Πολυστυρένιο προστατεύει από πτώσεις και χτυπήματα το αντικείμενο και το σταθεροποιεί κατά την αποθήκευση και την μεταφορά. Μερικές ενδεικτικές χρήσεις του είναι για:

 • Μικρές Ηλεκτρικές συσκευές: Καφετιέρες, Αποχυμωτές, Μίξερ, Τοστιέρες, Ψηστιέρες
 • Λευκές & Ηλεκτρικές Συσκευές: Ψυγεία, Κουζίνες, Πλυντήρια, Τηλεοράσεις, Στερεοφωνικά
 • Ηλεκτρονικά είδη: Η/Υ, Εκτυπωτές, Scanner, Οθόνες
 • Παιχνίδια: Αυτοκίνητα, Τρένα, Τηλεκατευθυνόμενα
 • Ηλιακοί & Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες
 • Πλάκες μαρμάρου, στέγης
 • Θήκες ραφιού supermarket για οδοντόκρεμες, σάλτσες κτλ.

Το Διογκωμένο Πολυστυρένιο (ΕPS) σαν υλικό συσκευασίας προσφέρει ασφαλή εσωτερική διακίνηση εξαρτημάτων εντός αλλά και μεταξύ εργοστασίων, κατάλληλο προσανατολισμό εξαρτημάτων για αυτόματες και ημιαυτόματες γραμμές παραγωγής και βέλτιστη απόσταση μεταξύ των εξαρτημάτων που μεταφέρει στο εσωτερικό του για εύκολη διαχείριση και χαμηλό κόστος. Μερικές ενδεικτικές χρήσεις του είναι για:

 • Φαρμακευτικά προϊόντα: Αμπούλες, Δοχεία, Εμβόλια, Φιάλκες Αίματος, Ανθρώπινα Όργανα
 • Γεωργικά & Κηπευτικά προϊόντα: Σπορεία, Υδροπονικές Καλλιέργειες, Γλαστράκια
 • Μηχανές Εσωτερικής Καύσης
 • Παλέτες
 • Αποστάτες
 • STARPACK®: Χύμα συσκευασία από ειδικούς κόκκους σχήματος Ε. Προϊόν της Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
 • Διακίνηση καθοδικών σωλήνων τηλεοράσεων από το εργοστάσιο παραγωγής στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της τηλεόρασης
 • Διακίνηση εξαρτημάτων αυτοκινήτων: Φώτα, Τιμόνια, Γρίλιες, Ηλιοροφές, Καπό, Πίνακες οργάνων, Κεντρικές κονσόλες
Διαβάστε Περισσότερα

Το Διογκωμένο Πολυστυρένιο (ΕPS) χρησιμοποιείται ευρύτατα στη βιομηχανία και ως βοηθητικό εσωτερικό εξάρτημα συσκευών, μηχανημάτων ή αυτοκινήτων εκτός από υλικό συσκευασίας σε αυτά. Ο σκοπός που εξυπηρετεί είναι άλλες φορές η επιπλευσιμότητα του τεμαχίου λόγω μικρού βάρους, η θερμομόνωση και η σωστή διαχείριση ενέργειας στη λειτουργία της συσκευής, η έδραση ή η απομόνωση άλλου εξαρτήματος εσωτερικά του προϊόντος κ.α. Μερικές ενδεικτικές χρήσεις του είναι για:

 • Επιπλέοντα εξαρτήματα δεξαμενών
 • Διαχωριστές συντήρησης – κατάψυξης ψυγείων
 • Μονωτικά εξαρτήματα κλιματιστικών συσκευών, συμπιεστών και εναλλακτών
 • Εξαρτήματα αυτοκινήτων: Παιδικά καθίσματα, Κολώνες και Πατώματα Αμαξωμάτων, Πίνακες οργάνων, Κολώνες τιμονιού, Προσκέφαλα
 • Κράνη ποδηλάτων
 • Σανίδες surf
 • Σωσίβια
 • Προστασία υπόγειων βαλβίδων και αντλιών από τον πάγο
 • Mοντέλα για κατασκευή μεταλλικών καλουπιών

Συσκευασία τροφίμων, φρούτων και ποτών

Η συσκευασία από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα και φροντίζει να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή σε άριστη κατάσταση χωρίς ραγίσματα, διαρροές και σπασίματα. Οι μονωτικές του ιδιότητες διασφαλίζουν την μεταφορά αλιευμάτων από την Ελλάδα έως την Ισπανία με φορτηγά αυτοκίνητα και την άφιξή τους σε φρέσκια κατάσταση και χωρίς καμία αλλοίωση που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία του καταναλωτή.

 • Ψάρια
 • Φρούτα
 • Λαχανικά
 • Παγωτά
 • Τούρτες
 • Μπουκάλια κρασιού, οινοπνευματώδη
 • Συσκευασία γρήγορης εστίασης και διανομής τροφίμων στο σπίτι
 • Ψυγείο νερού και τροφίμων (πικ-νικ)
PDF

Isolpack – Εξαρτήματα – EPS 3D Corner

Α. Οικιακές & Ηλεκτρικές Συσκευές

Προϊόντα συσκευασίας από Διογκωμένο πολυστυρένιο (EPS) για την ασφαλή διακίνηση και προστασία από φθορές συσκευών, σχεδιασμένα σύμφωνα με τις λειτουργικές απαιτήσεις και χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής (ειδικά σημεία προστασίας π.χ. κρύσταλλα, μεγάλος όγκος και βάρος, καταπονήσεις και φορτίσεις κατά την διαχείριση της συσκευής κ.λ.π.)

Β. Νεροχύτες

Ειδικά κιβώτια από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) για την συσκευασία νεροχυτών που αποτρέπουν την πρόκληση οποιαδήποτε φθοράς τους και διασφαλίζουν την ποιοτική διακίνησή τους έως την παράδοση στον πελάτη.

Γ. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Ειδικά σχεδιασμένα κιβώτια από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) αποκλειστικά για αποθηκευτική και προστατευτική χρήση σε συσκευές τεχνολογίας υψηλής ευαισθησίας και ακρίβειας.

Δ. Ευαίσθητα Βιομηχανικά προϊόντα και εξαρτήματα

Ειδικά σχεδιασμένα κιβώτια από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) σχεδιασμένα αποκλειστικά για την ασφαλή συσκευασία και διακίνηση ευαίσθητων βιομηχανικών προϊόντων και εξαρτημάτων

Ε. Είδη Οικιακής χρήσεως υψηλής θερμομονωτικής ικανότητας

Προϊόντα από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) για χρήση στην παραγωγή βιομηχανικών ειδών υψηλής θερμομονωτικής ικανότητας

ΣΤ. Είδη ευαίσθητα σε παραμορφώσεις

Προϊόντα από Διογκωμένο πολυστυρένιο για την τοποθέτηση, ταξινόμηση, προστασία από παραμορφώσεις και ανάδειξη συσκευασιών πολλαπλών ειδών

Ζ. Φιάλες διαφόρων σχημάτων

Κιβώτια από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) για την ασφαλή συσκευασία και μεταφορά φιαλών και μπουκαλιών, με εσωτερικές θήκες τοποθέτησης ανάγλυφες του σχήματός τους

Η. Πλακίδια Μαρμάρου

Ειδικά κιβώτια από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) για την συσκευασία, διακίνηση και προστασία από τις φθορές πλακιδίων μαρμάρου

Α. Ειδικά Βιομηχανικά εξαρτήματα από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS)

Ειδικά βιομηχανικά εξαρτήματα από Διογκωμένου Πολυστυρενίου (EPS) που παράγονται κατά απαίτηση του πελάτη, για χρήση ως ενδιάμεσο βοηθητικό προϊόν στο προϊόν του πελάτη (π.χ. εσωτερικά εξαρτήματα ψυγείου, προστατευτικά τεμάχια, κ.λ.π.)

Β. Τρίεδρες γωνίες για Προστατευτική Συσκευασία

Γωνίες από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) πάχους 20mm ειδικά διαμορφωμένες με τρεις έδρες για προστασία αντικειμένων από χτυπήματα στις μεταφορές. Ενδεικτικές χρήσεις τους είναι στην συσκευασία πορτών και παραθύρων, πάγκων κουζίνας, γραφείων και άλλων επίπλων, ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως και κάθε άλλου αντικειμένου το οποίο διαθέτει ακμές. Διατίθενται σε φύλλα των 30 τεμαχίων έκαστο, τα οποία αποσπώνται ανά τεμάχιο με ευκολία. Συσκευάζονται σε δέματα των 525 τεμαχίων.

Isopallet

Μια υψηλής ποιότητας παλέτα είναι η καλύτερη επένδυση ικανή να προστατεύσει τα προϊόντα σας αμέσως μετά την παραγωγική διαδικασία μέχρι τα σημεία πώλησης. Το κόστος για την παραγωγή και την διακίνηση, είναι μικρό σε σύγκριση με πιθανές ζημιές σε ένα σύστημα αυτόματης αποθήκευσης, με μια καταστροφή συσκευασίας ή με την θραύση κιβωτίων χημικών προϊόντων.

Οι παλέτες ISOPALLET 800 & 1000 δίνουν τη λύση στο πρόβλημα των εφοδιαστικών αλυσίδων στη Βιομηχανία, στα Ηλεκτρονικά, στα Φάρμακα, στα Τρόφιμα. Αποτελούν βασικό συστατικό για τις διαδικασίες της παραγωγής, διαχείρισης, αποθήκευσης και διακίνησης.

Στις ISOPALLET 800 & 1000 μπορούν να ενσωματωθούν 3 μεταλλικές ράβδοι στη βάση τους, στις επιφάνειες υποστήριξης, επιτρέποντας την κίνηση σε ράουλα και την τοποθέτηση πάνω σε ράφια

PDF

Ελαφριά – Ανακυκλώσιμη 100%

Το πολύ μικρό βάρος της, μειώνει σημαντικά το κόστος μεταφοράς και ειδικά των αεροπορικών.

Ασφαλής & Υγιεινή

Σέβεται τα πιο απαιτητικά πρότυπα υγιεινής που ισχύσουν σε χώρα (lspm 15). Επειδή δεν περιέχει καρφια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα δεν χαρασει επιφανειες και δεν δημιουργεί κίνδυνο ανθρώπινου τραυματισμού. Είναι αδιάβροχη. Δεν συντηρεί μύκητες, δεν βοηθά την ανάπτυξη βακτηριδίων και δεν επιτρέπει το φώλιασμα εντόμων.

Εργονομική

Οι διαστάσεις της έχουν σχεδιαστεί με βάση τα πρότυπα που ισχύουν στις μεταφορές.

Ευέλικτη

Χρησιμοποιείται στους τομείς των τροφίμων, υφασμάτων, φαρμακευτικών και ηλεκτρονικών προιόντων. Είναι κατάλληλη για χειροκίνητη αλλά και αυτόματη διαχείρηση. Μπορεί να διακινηθεί με περονοφόρο και από τις 4 πλευρές.

Αποθήκευση

Σε στήλες μεγάλου αριθμού παλετών καταλαμβάνει μικρό χώρο στην αποθήκη.

PDF

Κιβώτια

Κιβώτια Διογκωμένου Πολυστυρενίου (BOX EPS) προστατευτικής ή ισοθερμικής συσκευασίας για την ασφαλή μεταφορά αλιευμάτων, κρεάτων, τροφίμων, φρούτων, παγωτού, φαρμακευτικού υλικού αλλά και άλλων εφαρμογών. Παράγονται με ή χωρίς τρύπες και ανάλογα με τον τύπο διατίθεται με ή χωρίς καπάκι. Έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν βάρος προϊόντων από 2 έως 20 Kgr, με τις διαστάσεις να ποικίλλουν. Τα κιβώτια είναι υψηλής αντοχής για να διευκολύνουν την παλετοποίηση καθ’ ύψος και έχουν ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ) για την ασφαλή μεταφορά προϊόντων ακόμη και στις μεγαλύτερες αποστάσεις.

Όλα τα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία μας στους πελάτες της, διαθέτουν Πιστοποιητικό Καταλληλότητας από το Γενικό Χημείο του Κράτους για χρήση ως αποθηκευτικά μέσα τροφίμων σύμφωνα με τους όρους του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1935/2004 και του άρθρου 26 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Κιβώτια από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) διαφόρων τύπων για κάλυψη κάθε ανάγκης συσκευασίας και προστασία τροφίμων από αλλοιώσεις και υποβάθμιση της ποιότητας κατά την φάση διακίνησή τους, όπως κρεάτων, αλιευμάτων, φρούτων, ειδών ζαχαροπλαστικής. Μελέτες που έχουν γίνει με θέμα την χρήση υλικών για την συσκευασία φρούτων, έχουν αποδείξει ότι σε σχέση με άλλα υλικά συσκευασίας το Διογκωμένου Πολυστυρενίου (EPS) διατηρεί μετά από διάστημα παραμονή 30 και 60 ημερών των φρούτων στο κιβώτιο, το μεγαλύτερο ποσοστό του βάρους τους (πολύ μικρές απώλειες βάρους) όπως επίσης και της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C.

Η εταιρεία μας σχεδιάζει και παράγει εξειδικευμένα καινοτόμα προϊόντα αποθήκευσης Φαρμακευτικού υλικού (MED BOX) από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) με εξαιρετικά υψηλή θερμομονωτική ικανότητα. Βασικό τομέας έρευνας της βιομηχανίας φαρμάκων είναι ο βέλτιστος και πιο αξιόπιστος τρόπος διανομής των προϊόντων της, με ταυτόχρονη πλήρωση όλων των νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων.

Ειδικότερα, η νέα ισχύουσα νομοθεσία ΦΕΚ 59/24-01-2006 σε συνδυασμό με τον Κανόνα Ορθής Πρακτικής Διανομής Φαρμάκων προδιαγράφει την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των φαρμάκων από οποιαδήποτε αλλοίωση, από την στιγμή της παραγωγής τους έως και την στιγμή χρήσεως τους από τον ασθενή. Κρίνεται υποχρεωτική η χρήση των κατάλληλων αποθηκευτικών μέσων των φαρμάκων κατά την φάση της διακίνησής τους.

PDF

Ηλιακοί και Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες

Προϊόντα συσκευασίας από Διογκωμένο πολυστυρένιο (EPS) για την ασφαλή διακίνηση και προστασία από φθορές ηλιακών και ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, σχεδιασμένα σύμφωνα με τα γεωμετρικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής.

Διατίθενται σε διαμέτρους Ø40-45 για ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και Ø50-58 για boilers ηλιακών θερμοσιφώνων.

Δίσκοι Σπορίων Διογκωμένου Πολυστυρενίου

Δίσκοι πολλαπλών θέσεων από Διογκωμένο Πολυστυρένιο (EPS) σε διάφορους τύπους και διαστάσεις. Οι δίσκοι προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον ανάπτυξης των γεωργικών σπόρων και τη δυνατότητα μεταφοράς των έτοιμων φυτωρίων στους αγρούς, διευκολύνοντας την ασφαλή μεταφύτευσή τους.

Οι δίσκοι μειώνουν τον χρόνο καλλιέργειας και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της σποράς, καθώς προστατεύουν τον σπόρο στην κρίσιμη φάση της ανάπτυξής του. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία θέσεων από 54 έως 448. Είναι κατάλληλοι για την ανάπτυξη καπνού, φρούτων, λαχανικών, φυτών και άλλων οπωροκηπευτικών.

Κατάλογος Δίσκων PDF

Starpack

Τo Starpack παράγεται από ειδικούς κόκκους Διογκωμένου Πολυστυρενίου ΕPS και είναι το μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα που απευθύνεται σε αυτή την αγορά. Το σπουδαιότερο προτέρημα της συσκευασίας με Starpack είναι η απλότητά της. Με το Starpack μπορούμε να συσκευάσουμε ακόμη και το πιο ευαίσθητο ή το πιο εύθραυστο αντικείμενο, με χαμηλό κόστος, και να μεταφερθεί με απόλυτη ασφάλεια παντού, όπως:

 • Ηλεκτρονικά είδη
 • Ηλεκτρικές συσκευές
 • Πορσελάνες και υαλικά είδη
 • Εύθραυστα είδη
 • Μπουκάλια και φιάλες
 • Αξεσουάρ οχημάτων
 • Ηλεκτρομηχανολογικά εξαρτήματα

Λόγω της κυψελικής δομής, χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλές αντοχές σε συμπίεση και κάμψη που απορροφούν τα δυναμικά φορτία.

Είναι καθαρό προϊόν, είναι άοσμο, δεν απορροφά υγρασία και δεν ‘‘συντηρεί’’ τους μύκητες

[wpdm_package id=’5949′]

Explore
Drag